Slapende VvE: wat is dat?

Een Vereniging van Eigenaars (VvE) ‘slaapt’ als er bijvoorbeeld niet wordt vergaderd, geen geld in het reservefonds wordt gestopt, geen collectieve opstalverzekering aanwezig is en de VvE niet bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven.

Bij een slapende VvE wordt er vaak weinig of geen onderhoud aan het appartement gepleegd. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Gebleken is namelijk dat banken geen hypotheek meer verstrekken voor de aankoop van een appartement binnen een slapende VvE. Eveneens is er geen spaargeld om groot onderhoud uit te voeren. Bewoners moeten nu het geld in een keer ophoesten. Lukt dit niet, dan is er kans op achterstallig onderhoud en devaluatie van de waarde van de woning.

Actief maken van een slapende VvE

Smart VvE Beheer kan uw slapende VvE activeren. Dit doen we onder andere door uw VvE in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en door een betaal- en spaarrekening te openen bij onze vaste bankrelatie. De financiële administratie inrichten en de ledenadministratie behoren ook bij het actief maken van een slapende VvE. Net als het bijeenroepen en bijwonen van de Algemene Ledenvergadering.

Advies met korting

Kiest u er na het activeren van een slapende VvE voor om het beheer van uw VvE aan ons uit te besteden, dan is de activatie kosteloos!

Start typing and press Enter to search