Oprichten van een VvE

Wanneer een gebouw uit meerdere appartementen met bijbehorende appartementsrechten bestaat, is het oprichten van een VvE verplicht. De VvE behartigt alle gemeenschappelijke belangen. Door de VvE in te schrijven bij de Kamer van Koophandel is de oprichting vastgelegd. Hierna kan de VvE aan de slag.

Verplichtingen van een VvE

Na het oprichten van een VvE moet aan een aantal wettelijke verplichtingen voldaan worden. Hierbij gaat het vooral om administratieve en boekhoudkundige handelingen. Wie hier niet bekend mee is, kan voor lastige keuzes komen te staan. Smart VvE Beheer staat nieuw opgerichte VvE’s bij uit onder meer Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schagen, Castricum, Haarlem en Amsterdam. We ondersteunen ze bij:

  • De ledenadministratie
  • Debiteuren- en crediteurenbewaking
  • Jaarlijkse vergaderingen
  • Jaarstukken & begrotingen

Een speciale aanpak

Al vrij snel na het oprichten van een VvE kan blijken dat niet aan alle dienstverlening op het gebied van administratie en boekhouding door Smart VvE Beheer noodzakelijk is. In dat geval kan gekozen worden voor flexibele dienstverlening die werkt volgens het cafetariamodel. Hierbij stelt u een eigen dienstenpakket ten behoeve van administratie en boekhouding van uw VvE samen. Dit scheelt de VvE kosten.

Start typing and press Enter to search