In Blog, Nieuws

 

VERGADEREN EN HET CORONA-VIRUS

Op 21 april heeft de Eerste Kamer de spoedwet (Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid) aangenomen. Die maakt het mogelijk dat VvE’s hun ALV met maximaal zes maanden uitstellen. Digitaal vergaderen, dus zonder fysieke bijeenkomst van de leden is ook mogelijk.

De tijdelijke wet geldt nog steeds en dat betekent dat alle belemmeringen die in het splitsingsreglement staan, met deze wet dus tijdelijk niet van toepassing: de wet gaat vóór de reglementen.

Door de noodwetgeving is het ook mogelijk om digitaal en/of door middel van een videoverbinding te vergaderen, inclusief het nemen van besluiten. Om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen, gelden wel de eisen dat een lid (1) identificeerbaar is, (2) de vergadering live kan volgen en (3) daadwerkelijk kan stemmen.

Ook is het mogelijk om schriftelijk te stemmen. Hierbij is het belangrijk dat er 100% van de stemmen ontvangen wordt.

 

Start typing and press Enter to search