In Nieuws

Verklein de kans op fraude binnen uw VvE

Deze week stond het nieuws bol van de gevallen waarbij Verenigingen van Eigenaars (VvE) slachtoffer werden van fraude. Dankzij de steeds strenger wordende wet- en regelgeving zullen dergelijke fraude gevallen in de nabije toekomst steeds vaker aan het licht komen.

Wat kun je als eigenaar van een appartement en/of bestuurder van de VvE doen om te voorkomen dat jouw VvE niet de dupe wordt van fraude.

  1. Zorg ervoor dat de bankrekening uitsluitend op naam staat van de Vereniging van Eigenaars.
  2. Geef alle leden van het bestuur de mogelijkheid tot inzage in alle mutaties op de bankrekening. Tegenwoordig is dit makkelijk via de bank te regelen.
  3. Kies voor een professionele VvE Beheerder. Dankzij de hoedanigheid waarin zij opereren is de kans op fraude in ieder geval kleiner.
  4. Zorg ervoor dat de kascommissie kennis heeft van de rechten en plichten. Op deze wijze kunnen foutieve en frauduleuze jaarrekeningen tijdig opgemerkt.

Wij adviseren VvE’s daarnaast om ervoor te zorgen dat de personen en/of organisaties die toegang hebben tot de bankrekeningen slechts betalingen mogen verrichten tot een maximum bedrag per transactie.

Start typing and press Enter to search